Over ons

Voor Zandvoorters, door Zandvoorters.

Missie & visie

Kinderen die onbezorgd kunnen spelen, dat is heel belangrijk. Steeds meer gezinnen in Nederland komen onder de armoedegrens te leven, daardoor wordt het steeds moeilijker om leuk speelgoed te kopen.

 

We zouden dit heel graag willen veranderen voor gezinnen in Zandvoort. We beseffen dat steeds meer gezinnen het financieel echt minder hebben en daardoor in moeilijke situaties komen. We trekken ons het lot van de kinderen uit deze gezinnen in het bijzonder aan. Samen kwamen we op het idee om een speelgoedbank in Zandvoort op te richten.

Het gaat hier misschien niet om een eerste levensbehoefte, maar lekker kunnen spelen is voor een kind erg belangrijk. Door spelen ontwikkelen kinderen zich. Spelen neemt een belangrijke rol in, in de persoonlijkheidsontwikkeling van een kind. Het heeft invloed op de ontwikkeling op het intellectuele vlak, het sociale vlak, het motorische vlak en ook het emotionele vlak. Het is ook prachtig als een kind uit een gezin dat in armoede leeft, een keer in de kring op school kan vertellen dat hij of zij ook “nieuw” speelgoed heeft gekregen. Een kind dat stil in de kring zit na zijn of haar verjaardag of sinterklaas omdat ze geen cadeautjes gekregen heeft, is pijnlijk.

Van het een kwam het ander, en toen hebben we het idee opgevat om een “Speelgoedvijver” op te gaan richten voor Zandvoort. Dat we iets voor de medemens kunnen betekenen, is voor ons de reden om dit vrijwilligerswerk uit te voeren. Het moet niet te vanzelfsprekend worden dat je veel hebt.

Ons doel met de oprichting van “Stichting Speelgoedvijver de lachende kikker” is een blij gezicht van een kind (groot of klein). Daarvoor doen we het!

Ons team

Het bestuur van de Speelgoedvijver bestaat uit vier leden. Zij worden ondersteund door een groep vrijwilligers. 

Niemand binnen de organisatie ontvangt een financiële vergoeding voor het werk.

Anita Mulder

Bestuurslid/aanvragen

Nelly Lemmens

Bestuurslid/aanvragen

Paola Spolders- Limat

Bestuurslid/aanvragen

Kenny Bol

Bestuurslid